mooSlide
mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide mooSlide
mooSlide


Okulumuzda 2-3 yaş grubunun eğitim programını planlanırken PORTAGE EĞİTİM PROGRAMI'nın hedefleri, 4-5-6 yaş grubunun eğitim programını planlanırken MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 36-72 AYLIK ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLADIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI’NIN AMAÇLAR VE KAZANIMLARI esas olarak alınmıştır.

Geniş ve aydınlık sınıflarda, sabah saat 8:00 de başlayıp akşam 18:30 sonlanan eğitimimiz; yaratıcı drama, satranç, İngilizce, Orff destekli müzik, modern dans-bale, jimnastik, resim, seramik, perküsyon gibi branş derslerini kapsamaktadır.

Serbest Zaman Etkinlikleri:
Tüm öğrenciler gelene kadar çocukların tercih ettikleri oyunu oynadıkları, öğretmen ve arkadaşlarıyla iletişim kurdukları ve güne hazırlandıkları saat.

Sabah jimnastiği: Öğretmenleriyle birlikte müzik eşliğinde güne canlı başlamak ,beden koordinasyonunu geliştirmek, birlikte hareket edebilme becerisini geliştirmek amacıyla her sabah 15 dakika sabah jimnastiği yapılır. Bu esnada öğretmen, çocuğun psiko-motor becerilerini gözleme olanağı bulur ve gerekli kayıtları tutar.

Kahvaltı ve hikaye zamanından sonra, günlük programda rutin olarak yer alan planlama-çalışma-hatırlama zamanları başlar.

Öğrencimiz hikaye zamanından sonra bir plan yapar. Plan yaptırmamızın amacı, karar verebilmesini ve kararlarında tutarlı olmasını sağlamaktır. Çocuk, bu etkinlik sırasında ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi kendine karar alma, aldığı kararları uygulama ve bu uygulamanın sonuçlarını görme fırsatı bulur.

Planlama becerisi, çocuğun var olmayan eylemlerin, insanların ve nesnelerin resimlerini zihninde canlandırma ve konuşma dilini kullanabilme kapasitesini artırır.

Çalışma zamanında çocuklar planlarını gerçekleştirme fırsatı bulurlar. Bir amaç için oyun oynarlar ve sosyal bir ortama katılırlar. Karşılaştıkları problemleri çözerler. Öğrencilerimiz bu süreç içerisinde öğretmenleri tarafından gözlemlenir ve gerekli gözlem notları alınarak destek verilecek noktalar belirlenir.

Hatırlama zamanında çocuklar çalışma saatinde yaptıklarını çeşitli yollarla hatırlayarak değerlendirme becerilerini geliştirirler. Çocuklar yapmış oldukları ile ilgili olarak kendi anlayışlarını oluştururlar.

Türkçe Dil (anadili) etkinlikleri: Öğretmenin, günlük planda var olan tema konuları ya da farklı herhangi bir konu hakkında çocuklarla sohbet ettiği, çocukların da duygu ve düşüncelerini paylaştıkları öğrenme zamanıdır. Parmak oyunları, tekerlemeler, şarkı ve şiirler, bilmeceler bu saatte yapılan etkinliklerdir.

Sanat etkinlikleri: Temel olarak her çocuğun yaratıcı bir biçimde ürün oluşturması, sanat çalışmasından zevk alması hedeflenir. Yumuşak malzemeleri yoğurma, şekil verme, farklı malzemeler kullanma, artık malzemelerle çalışma imkanı bulurlar. Her çocuğun sanata yönelik ilgi ve yeteneği uyandırılmaya çalışılır. Makas tutma, kesme, yapıştırma çalışmaları konulara paralel olarak sürdürülür.

Kavram çalışmaları: Çocukların renk, sayı, şekil, zaman, mekan vb. kavramları kazanmaları için gerçek obje ve materyallerle gerekli öğrenme ortamı hazırlanır. Bu çalışmalarda her çocuk dener, gözlemler, uygular. Çocukların bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenir. Kavramlar gerçek nesnelerle ve çeşitli oyunlar yoluyla çocuğa kazandırılır. Çalışmalar basitten karmaşığa, somuttan soyuta doğru bir yol izler.

İngilizce: Okulumuzda ikinci lisan olarak İngilizce öğretilmektedir. 3 ve 4 yaş grubundaki öğrencilerimiz haftada 3 gün katıldıkları derslerde şarkılar ve oyunlar eşliğinde bu lisana aşinalık kazanırlar ve kelime dağarcıklarını genişletirler. 5 ve 6 yaş öğrencilerimiz ise daha yoğun bir İngilizce eğitim alırlar. Her gün, günün yarısını İngilizce öğretmenleri eşliğinde geçirirler. Bu süre içerisinde tüm etkinlikler, oyunlar ve sohbetler İngilizce konuşularak gerçekleştirilir. Zaman içerisinde öğrencilerimizin belirli cümle kalıplarını öğrenmeleri, belli başlı konularda konuşulanları anlayıp sorulan sorulara cevap verebilmeleri hedeflenir.

Dinlenme zamanı: 3 ve 4 yaş grubundaki öğrencilerimiz dinlenir, 5 ve 6 yaş grubu öğrencilerimiz daha sakin etkinlikler yaparlar.

Serbest oyun: Çocuklar oyun alanındaki gereçleri, bireysel ve grup oyunları oluşturmak için sabah ve öğleden sonra kullanırlar. Çocuk bu etkinlik sırasında ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi kendine karar alma, aldığı kararı uygulama ve bu uygulamanın sonuçlarını görme fırsatı bulur. Karşılaştığı problemleri çözmeye çalışır. Bu süreç, eğitimcilere değerli gözlem ve teke tek ilişki olanağı verir.


Sabah kahvaltısı:
Değişik peynir çeşidi, zeytin, reçel, bal, yumurta, tereyağı, domates, salatalık gibi kahvaltılıklar, süt veya ıhlamur ile birlikte ikram edilir.

Öğle yemeği: Okul mutfağında her gün günlük, taze olarak pişen yemekler hijyen koşullarda çocuklara ikram edilir. Dengeli beslenmeye özen gösterilir.

İkindi kahvaltısı: Her gün okulda taze olarak hazırlanan kek, kurabiye, börek, patates salatası vb. tarzında yiyecekler ikram edilir.

YEMEK DÜZENİ
Çocuklarımızın sorunsuz bir beslenme alışkanlığı edinmesi için onların damak tatlarını dikkate alarak hazırlanan aylık yemek listelerimiz düzenli olarak sizlere ulaştırılmaktadır.

  Okulumuzda:
 * 09.30'da sabah kahvaltısı,
 * 12.20'de öğlen yemeği,
 * 15.30'da ikindi kahvaltısı verilir.

Öğrencilerimiz 3 saate bir beslenme düzenine alışır.
Tüm yemekler 48 saat süresince özel kaplarda saklanarak gerektiğinde test edilir.
Gıda güvenliği; uluslararası kabul görmüş HACCP prensiplerine  uygun olarak sağlanır.

 

SAĞLIK
Anaokuluna başlayan çocuklarda en önemli sorunlardan biri, diğer çocuklarla birlikte oldukları için çok sık bulaşıcı hastalıklarla karşılaşmalarıdır. Okulda herhangi bir bulaşıcı hastalığın görülmesi durumunda, velilerimiz bir yazı ile bilgilendirilmektedir. Çocuğun okulda bulunduğu süre içinde hastalanması halinde, veli telefonla aranıp, öğrencinin okuldan alınması istenebilir.